Gröna Bakelser
2013-09-12 ♥ 16:15:00
Livet
Permalink
Har på senare tid börjat lära mig att baka vietnamesiska bakelser. Med hjälp av youtube är allt möjlig! Jag har än så länge bara gjort två sorter och tycker att de blir riktigt goda. Här om dagen gjorde jag båda och vi åt upp allt på samma kväll jag och min gottegris till fästman. Fundera på om jag ska baka det igen till helgen och bjuda mina kollegor då det är sista arbetspassen innan jag går på tjänstledighet för praktik. Synd att bara att de inte säljer alla ingredienserna i vanliga matbutiker utan man får ta sig till en asiatiskt livsmedelsbutik.

Dessa med grön gele och söt mungböns fyllning kallas Husband and Wife cake (Banh phu the på vietnamesiska) Jätte goda!

Denna gröna sockerkaks liknande kakan är lättare att baka men såå mycket godare enligt mig. Jag kan proppa i mig hur många bitar som helst med andra ord är den farlig!!^^ Kallas Honeycomb Cake (Banh bo nuong).

Det som gör bakelserrna gröna och som även höjer smaken med sin speciella aroma är Pandan Extrakt. Man kan göra egen med pandan blad men då blir degen en aning kladdigare i konsistensen. Finns att köpa på asiatiska livsmedels butiker.
Kommentarer
Trackback